EAT FRESH, LIVE WELL

Strandpaviljoen Zuid houdt van goed en lekker eten en werkt zoveel mogelijk met natuurlijke producten. In onze keuken vind je veel streekproducten en je bekroonde Franse vrije uitloopkippetje wordt "live" aan het spit tot perfectie gebraden, ga voor spare ribs uit de Josper of geniet van een huisgemaakte pizza uit de steenoven, op de wijnkaart tref je een ruim assortiment biologische wijnen. Deel je onze liefde voor lekker eten en drinken? Kom proeven! Je kunt bij ons terecht van ontbijt tot diner en alles daartussen.

ONTBIJT/BREAKFAST 09:00 - 12:00

YOGHURT BOWL | 8

Griekse yoghurt, bosbessen, banaan, granaatappel en geroosterde biologische granola

Greek yogurt, blueberry, banana, pomegranate and roasted organic granola

BREAKFAST PLATEAU | 14.5

Vers Turks brood, frittata ei in de pan, biologische kaas, boter, jam, koffie of thee, verse jus ‘d orange, croissant en Griekse yoghurt met fruit

Fresh Turkish bread, frittata egg in the pan, biologic cheese, butter, jam, coffee or tea, fresh orange juice, croissant and Greek yogurt with fruits

ZUID BRIOCHE | 7.5

Vers warm brioche brood met pittige chocoladesaus, banaan, bosbessen en geroosterde biologische glutenvrije granola.

Fresh warm brioche with spicy chocolate sauce, banana, blueberry and roasted organic gluten free granola

Strandpaviljoen Zuid breakfast
Broodje strandpaviljoen Zuid

TOSTI’S/TOASTIES 09:00 - 16:00

ORGANIC CHEESE TOASTIE | 4.5

Zuurdesem tosti met biologische jong belegen kaas

Sourdough grilled sandwich with organic semi-matured cheese

HAM AND ORGANIC CHEESE TOASTIE | 5

Zuurdesem tosti met biologische jong belegen kaas en boerenham

Sourdough grilled sandwich with organic semi-matured cheese and farmer’s ham

GOAT CHEESE TOASTIE | 6.5

Zuurdesem tosti met geitenkaas en rode biet

Sourdough grilled sandwich with goat cheese and beetroot

LUNCH 12:00 - 16:00

EGG | 9

Fritatta van Haagse eitjes in de pan geserveerd met vers Turks brood. Keuze uit drie items: ham, kaas, spinazie, tomaat, champignon, bacon of cheddar kaas

Frittata egg from local eggs in the pan served with fresh Turkish bread. Choose between 3 items: ham, cheese, spinach, tomato, mushroom, bacon or cheddar cheese

NORDIC | 12

Zuurdesem brood met huisgemaakte gerookte zalm gravlax, mierikswortel bieten hummus, zoetzuur venkel, komkommer, radijs, waterkers en gefrituurde kappertjes

Sourdough bread with homemade smoked salmon gravlax, horseradish beetroot hummus, sweet and sour fennel, cucumber, radish, watercress and fried capers

SHRIMPS | 9.5

Maisbrood met Hollandse garnalen kroket van De Haagsche Croquetterij, salade met citroen mayonaise, tuinkers en gefrituurde uitjes

Corn bread with Dutch shrimp croquette from de Haagsche Croquetterij, salad with lemon mayonnaise, cress and fried onion

NEW ORLEANS CHICKEN | 8

Geroosterde rode paprika baba ganoush, Cajun kip in een gegratineerd knoflookbroodje, baby spinazie met mozzarella en Provolone kaas uit de oven

Roasted red pepper baba ganoush, Cajun pulled chicken in a garlic buttered bun, baby spinach with mozzarella and Provolone cheese gratinated in the oven

RAINBOW VEGGIE | 10

Zuurdesem brood met huisgemaakte rode bieten hummus, paarse bloemkool, venkel, avocado, ricotta, halloumi, baby spinazie en geroosterde pistache nootjes

Sourdough bread with homemade beetroot hummus, purple cauliflower, fennel, avocado, ricotta, halloumi, baby spinach and roasted pistachio

Lunch strandpaviljoen Zuid
IMG_2049a.jpg

SALADES/SALADS 12:00 - 16:00 / 17:00 - CLOSING

ASIAN RICE BOWL | 12.5

Baby gem sla, pittige rijst, augurk, pittige gefrituurde tofu, avocado, bosui, geroosterde pinda’s en romige pindakaas dressing, tuinkers

Baby gem, spicy rice, pickles, spicy fried tofu, avocado, spring onion, roasted peanut and creamy peanut butter dressing, cress

MOROCCAN BOWL | 12.5

Spinazie, ras el hanout kikkererwten, gerookte rode bieten, geroosterde pistache nootjes, appel, kalamata olijven, ricotta, halloumi, croutons en sinaasappel dressing

Spinach, chickpea ras el hanout, smoked beetroot, roasted pistachio, apple, kalamata olives, ricotta, halloumi, crouton and orange dressing

BOMBAY SOUP | 7.5

Pompoen, bloemkool, kokos curry soep, bieslook, mini knoflook croutons en gerookte paprika cracker

Pumpkin, cauliflower coconut curry soup, chives, mini garlic croutons and smoked paprika cracker

VERS SAP / FRESH JUICE ALL DAY

HULK | 5.8

Spinazie, appel, kokoswater, citroen

Rabbit | 5.8

Wortel, appel, gember

Redhead | 5.8

Rode biet, framboos, jus d’orange

Strawberry fields | 5.8

Aardbei, banaan, jus d’orange

IMG_1898a.jpg
IMG_1872a.jpg

TAART/FRESH PIES ALL DAY

Huisgemaakt van YaYa lekkernijen

Ananastaart | 4.5

vegan lemon coconut taart | 5

Brownie | 4

Appeltaart | 4

Wortel bananen cake | 4

VOORGERECHT/STARTERS 17:00 - CLOSING

ANTIPASTI PLATEAU (to share) | 22.5

Zuid plateau met worst van Cru, zalm gravlax, rode biet hummus, groenten, groene olijven, Pimientos de Padron, rozemarijn scrocchiette, nacho’s en brood

Zuid plateau with sausage from Cru, salmon gravlax, beetroot humus, veggies, green olives, Pimientos de Padron, rosemary scrocchiette, nacho's and bread

PIMIENTOS DE PADRÒN | 6

Geroosterde pimientos de padròn, extra virgin olijfolie, fleur de sel en limoen

Pimientos de padron roasted, extra virgin olive oil, fleur de sel and lime

STARTER OF THE WEEK | weekprijs

Voorgerecht van de week (vraag onze bediening)

Starter of the week (ask our staff)

Strandpaviljoen Zuid
Menu 1a.jpg

SIDE DISHES 17:00 - CLOSING

Verse boerensalade met huisgemaakte dressing | 5

Fresh farmer salad with house dressing | 5

Geroosterde seizoensgroenten | 7.5

Roasted seasonal vegetables | 7.5

Zoete aardappel friet met curry mayonaise | 6.5

Sweet potato fries with curry mayonnaise | 6.5

Duurzame verse friet met mayonnaise | 5

Sustainable fresh fries with mayonnaise | 5

Kikkererwten friet met curry mayonaise | 6.5

Chickpea fries with curry mayonnaise | 6.5

Kimchi poutine gemaakt van duurzame verse friet, vadouvan mayonaise, kimchi, crème fraîche en limoen | 8

Kimchi poutine made from sustainable fresh fries, vadouvan mayonnaise, kimchi, crème fraîche and lime | 8

HOOFDGERECHT / MAIN COURSE 17:00 - CLOSING

NEW YORK STEAK | 22

Gegrilde bavette steak met gerookte tomaat-sjalot saus geserveerd met een groene salade, duurzame verse friet en mayonaise

Grilled bavette steak with smokey tomato-shallot sauce served with a greeb salad, sustainable fresh fries and mayonnaise

KOREAN BIBIMBAP BURRITO | 16

Tortilla, gefrituurde kimchi tofu, gochujang mayonaise, koriander, rijst, Aziatische groenten en Japanse wasabi dressing

Tortilla, deep fried kimchi tofu, gochujang mayonnaise, cilantro, rice, Asian vegetables and Japanese wasabi dressing

SPICY GREEN LINGUINE | 15,5

Gewokte linguine met Thaise groene curry pesto, tofu, groene asperges, ui en pittige mango salsa

Stir fried linguine with Thai green curry pesto, tofu, green asparagus, onion and spicy salsa mango

ZUID SIGNATURE BURGER | 18.5

Brioche broodje met huisgemaakte burger van Cru, geroosterde rode paprika baba ganoush, Provolone kaas, uienringen, baby spinazie, groene tomaat geserveerd met duurzame verse frietjes en mayonaise

Brioche bun with homemade burger from Cru, roasted red pepper baba ganoush, Provolone cheese, onion rings, baby spinach, green tomato served with sustainable fresh fries and mayonnaise

NEW ORLEANS SALMON | 17.5

Zalmfilet in Cajun boter saus en limoen geserveerd met zoete aardappel frietjes en verse side salade

Sweet and savoury pan seared salmon steak in Cajun butter sauce and lime served with sweet potatoes fries and fresh side salad

Photo 19-06-2016, 14 53 27.jpg
Kip strandpaviljoen Zuid

KIP VAN ’T SPIT/SPIT-ROASTED CHICKEN 12:00 - CLOSING

ROAST CHICKEN (1kg) | 26.50

Franse vrije uitloop kip van ’t spit, geserveerd met duurzame verse friet en pittige mayonaise. Kies uit: Naturel, pittige curry knoflook saus, bourbon Cajun style

French spit-roasted free range chicken, served with sustainable fresh fries and spicy mayonnaise. Choose between: Natural, spicy curry garlic coconut sauce, bourbon Cajun style

HALF ROAST CHICKEN | 16.50

Franse vrije uitloop kip van ’t spit, geserveerd met duurzame verse friet en pittige mayonaise. Kies uit: Naturel, pittige curry knoflook saus, bourbon Cajun style

French spit-roasted free range chicken, served with sustainable fresh fries and spicy mayonnaise. Choose between: Natural, spicy curry garlic coconut sauce, bourbon Cajun style

VOOR BIJ DE BORREL/SNACKS 12:00 - CLOSING

Bitterballen met mosterd (6) | 7

Kaas-Jalapeños bitterballen met mosterd (6) | 7

Kaasstengels van De Haagsche Croquetterij met chilisaus (8) | 7

Huisgemaakte falafel balletjes (6) | 7

Vegetarische Gioza met curry mayonaise | 7

Bittergarnituur met mosterd en chilisaus (16) | 17.5

Kaas-Jalapeños, vega-loempia & rundvlees bitterballen, falafel balletjes en kaasstengels

Buffet.jpg

RESERVEREN?

Bel +31 (0) 6 16 92 67 83