EAT FRESH, LIVE WELL

Strandpaviljoen Zuid houdt van goed en lekker eten en werkt zoveel mogelijk met natuurlijke producten. In onze keuken vind je veel streekproducten en je bekroonde Franse vrije uitloopkippetje wordt "live" aan het spit tot perfectie gebraden, ga voor spare ribs uit de Josper of geniet van een huisgemaakte pizza uit de steenoven, op de wijnkaart tref je een ruim assortiment biologische wijnen. Deel je onze liefde voor lekker eten en drinken? Kom proeven! Je kunt bij ons terecht van ontbijt tot diner en alles daartussen.

ONTBIJT/BREAKFAST 09:00 - 12:00

YOGHURT BOWL | 8

Griekse yoghurt, bosbessen, banaan, granaatappel en geroosterde biologische glutenvrije granola

Greek yogurt, blueberry, banana, pomegranate and roasted organic gluten free granola

BREAKFAST PLATEAU | 12.5

Vers Turks brood, frittata ei in de pan, biologische kaas, boter, jam, koffie of thee, verse jus ‘d orange, croissant en Griekse yoghurt met fruit

Fresh Turkish bread, frittata egg in the pan, biologic cheese, butter, jam, coffee or tea, fresh orange juice, croissant and Greek yogurt with fruits

Zuid BRIOCHE | 8.5

Vers warm brioche brood met pittige chocoladesaus, banaan, bosbessen en geroosterde biologische glutenvrije granola.

Fresh warm brioche with spicy chocolate sauce, banana, blueberry and roasted organic gluten free granola

Strandpaviljoen Zuid breakfast
Broodje strandpaviljoen Zuid

TOSTI’S/TOASTIES 09:00 - 16:00

BIOLOGIC CHEESE TOASTIE | 4.5

Zuurdesem tosti met biologische jong belegen kaas

Sourdough grilled sandwich with biologic matured cheese

HAM AND BIOLOGIC CHEESE TOASTIE | 5

Zuurdesem tosti met biologische jong belegen kaas en boerenham

Sourdough grilled sandwich with biologic matured cheese and farmer’s ham

THE FRENCH | 6.5

Zuurdesem tosti met brie de Meaux, gegrilde appel, baby spinazie en honing mosterd

Sourdough grilled sandwich with brie de Meaux, roasted apple, baby spinach and honey mustard

LUNCH 12:00 - 16:00

EGG from Haagse Eitjes | 8.5

Fritatta ei in de pan geserveerd met vers Turks brood. Keuze uit drie items: ham, kaas, spinazie, tomaat, champignon, bacon of cheddar kaas

Frittata egg in the pan served with fresh Turkish bread. Choose between 3 items: ham, cheese, spinach, tomato, mushroom, bacon or cheddar cheese

COPENHAGUE | 10

Zuurdesem brood met huisgemaakte gerookte zalm gravlax, mierikswortel bieten hummus, zoetzuur venkel, komkommer, radijs, waterkers en gefrituurde kappertjes

Sourdough bread with homemade smoked salmon gravlax, horseradish beetroot hummus, sweet and sour fennel, cucumber, radish, watercress and fried capers

CRAYFISH & SHRIMPS | 13

Maisbrood met klassieke rivierkreeft en garnalen kroket, salade met citroen mayonaise, tuinkers en gefrituurde uitjes

Corn bread with classic crayfish and shrimps croquette, salad with lemon mayonnaise, cress and fried onion

NEW ORLEANS KIP | 8.5

Geroosterde rode paprika baba ganoush, Cajun kip in een gegratineerd knoflookbroodje, baby spinazie met mozzarella en Provolone kaas uit de oven

Roasted red pepper baba ganoush, Cajun pulled chicken in a garlic buttered bun, baby spinach with mozzarella and Provolone cheese gratinated in the oven

RAINBOW VEGGIE | 9

Zuurdesem brood met huisgemaakte rode bieten hummus, paarse bloemkool, venkel, avocado, ricotta, halloumi, baby spinazie en geroosterde pistache nootjes

Sourdough bread with homemade beetroot hummus, purple cauliflower, fennel, avocado, ricotta, halloumi, baby spinach and roasted pistachio

Lunch strandpaviljoen Zuid
IMG_2049a.jpg

SALADES/SALADS 12:00 - 16:00 / 17:00 - CLOSING

PEANUT BUTTER RICE BOWL | 11

Baby gem sla, pittige rijst, augurk, pittige gefrituurde tofu, avocado, groene ui, geroosterde pinda’s en romige pindakaas dressing, tuinkers

Baby gem, spicy rice, pickles, spicy fried tofu, avocado, green onion, roasted peanut and creamy peanut butter dressing, cress

ORIENTAL BOWL | 14

Spinazie, ras el hanout kikkererwten, gerookte rode bieten, geroosterde pistache nootjes, Pink Lady appel, kalamata olijven, ricotta, halloumi, croutons en sinaasappel dressing

Spinach, chickpea ras el hanout, smoked beetroot, roasted pistachio, Pink Lady apple, kalamata olives, ricotta, halloumi, crouton and orange dressing

BOMBAY SOUP | 10

Pompoen, bloemkool, kokos curry soep, bieslook, mini knoflook croutons en gerookte paprika cracker

Pumpkin, cauliflower coconut curry soup, chives, mini garlic croutons and smoked paprika cracker

VERS SAP / FRESH JUICE ALL DAY

HULK | 5.8

Spinazie, appel, kokoswater, citroen

Rabit | 5.8

Wortel, appel, gember

Redhead | 5.8

Rode biet, framboos, jus d’orange

Strawberryfields | 5.8

Aardbei, banana, jus d’orange

IMG_1898a.jpg
IMG_1872a.jpg

TAART/FRESH PIES ALL DAY

Huisgemaakt van YaYa lekkernijen

Ananastaart | 4.5

Cheesecake | 4.5

Brownie | 4

Appeltaart | 4

Wortel bananen cake | 4

VOORGERECHT/STARTERS 17:00 - CLOSING

ANTIPASTI PLATEAU (to share) | 24

Zuid plateau met venkel worstjes van Cru, zalm gravlax, rode biet hummus, verse crudités, groene olijven, rozemarijn scrocchiette, taco’s en groene olijven

Zuid plateau with fennel sausage from Cru, salmon gravlax, beetroot humus, fresh crudités, green olives, rosemary scrocchiette, tacos and green grapes.

PIMIENTO DE PADRÒN | 6.5

Geroosterde pimiento de padròn, virgin olijfolie, fleur de sel en limoen

Pimiento de padron roasted, virgin olive oil, zeezout and lime

STARTER OF THE WEEK | weekprijs

Voorgerecht van de week (vraag onze bediening)

Starter of the week (ask our staff)

Strandpaviljoen Zuid
Menu 1a.jpg

SOEP/SOUP 12:00 - 16:00 / 17:00 - CLOSING

ZUID SOUP | 10

Pompoen, bloemkool, kokos curry soep, bieslook, mini knoflook croutons en gerookte paprika cracker

Pumpkin, cauliflower coconut curry soup, chives, mini garlic croutons and cracker smoked paprika

HOOFDGERECHT / MAIN COURSE 17:00 - CLOSING

NEW YORK STYLE STEAK | 26.5

Gegrilde sirloin steak met gerookte tomaat boter sjalot saus geserveerd met een verse side salade, huisgemaakte friet en mayonaise

Grilled sirloin steak with smokey tomato butter shallot sauce served with a fresh side salad, homemade fries and mayonnaise

KOREAN BIBIMBAP BURRITO | 16

Tortilla, gefrituurde kimchi tofu, gochujang mayonaise, koriander, rijst, Aziatische groenten en Japanse wasabi dressing

Tortilla, deep fried kimchi tofu, gochujang mayonnaise, cilantro, rice, Asian vegetables and Japanese wasabi dressing

SPICY GREEN LINGUINE | 16.5

Brioche broodje met huisgemaakte burger van Cru, geroosterde rode paprika baba ganoush, Provolone kaas, uienringen, baby spinazie, groene tomaat geserveerd met huisgemaakte biologische frietjes en mayonaise

Brioche bun with homemade burger from Cru, roasted red pepper baba ganoush, Provolone cheese, onion rings, baby spinach, green tomato served with homemade organic fries and mayonnaise

NEW ORLEANS ZALM CAJUN STEAK | 19

Zalmfilet in Cajun boter saus en limoen geserveerd met zoete aardappel frietjes en verse side salade

Sweet and savoury pan seared salmon steak in Cajun butter sauce and lime served with sweet potatoes fries and fresh side salad

Photo 19-06-2016, 14 53 27.jpg
Kip strandpaviljoen Zuid

KIP VAN ’T SPIT/SPIT-ROASTED CHICKEN 12:00 - CLOSING

Whole Chicken (1kg) | 28.50

Franse vrije uitloop kip van ’t spit, geserveerd met huisgemaakte biologische friet en pittige mayonaise. Kies uit: Naturel, pittige curry knoflook saus, bourbon Cajun style

French spit-roasted free range chicken, served with homemade organic fries and spicy mayonnaise. Choose between: Natural, spicy curry garlic coconut sauce, bourbon Cajun style

Half Chicken | 19.50

Franse vrije uitloop kip van ’t spit, geserveerd met huisgemaakte biologische friet en pittige mayonaise. Kies uit: Naturel, pittige curry knoflook saus, bourbon Cajun style

French spit-roasted free range chicken, served with homemade organic fries and spicy mayonnaise. Choose between: Natural, spicy curry garlic coconut sauce, bourbon Cajun style

RESERVEREN?

Bel +31 (0) 6 16 92 67 83